AZ troeft FC Utrecht af en gaat aan de haal met talent dat elke 135 minuten scoort

Imre Himmelbauer
  • Bijgewerkt: 13 mrt. 2024 13:57 CET
  • 1 min leestijd
Max Huiberts AZ
© IMAGO

Sem Van Duijn stapt na dit seizoen over naar AZ, weet Voetbal International. De aanvaller annex middenvelder maakt dit seizoen veel indruk bij Quick boys, dat in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld werd door AZ. Van Duijn stond ook in de belangstelling van Fortuna Sittard, FC Groningen en FC Utrecht, maar kiest voor AZ.

Van Duijn doorliep de jeugdopleiding van Quick Boys en speelde zich vooral in het bekertoernooi in de kijker. Hij maakte tegen De Graafschap (2-0 winst) beide doelpunten en dwong met zijn late doelpunt tegen AZ een strafschoppenserie af. De penalty's werden door de Alkmaarders beter genomen: 4-2.

Artikel gaat verder onder de video

Van Duijn maakte dit seizoen ook een uitstekende indruk in de Tweede Divisie. In 21 duels kwam de rechtspoot, voornamelijk opererend als buitenspeler, tot 12 goals en 6 assists. Mede door zijn inbreng staat Quick Boys op de derde plaats. De achterstand op koploper Spakenburg bedraagt elf punten. In totaal wist Van Duijn dit seizoen gemiddeld elke 135 minuten het net te vinden.

De verwachting is dat Van Duijn in eerste instantie aan zal sluiten bij Jong AZ. Trainer Maarten Martens heeft op de linksbuitenpositie namelijk al de beschikking over Ruben van Bommel en Myron van Brederode. Op de andere flank gelden Maychkel Lahdo, Jayden Addai en Ibrahim Sadiq als voornaamste opties.

Mis nooit meer de volgende grote transfer!

Ontvang de laatste transferinzichten en -analyses direct in je mailbox.